Elektrotechniek is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

De vakonderdelen energietechniek, telecommunicatie en besturingstechniek worden in deze afdeling in de vorm van modulen aangeboden.

In principe kun je als je belangstelling hebt voor deze vakrichting op jouw niveau geplaatst worden. Omdat je niet altijd kunt zien wat je doet (elektronen zijn nu eenmaal niet zichtbaar) is het een voordeel wanneer je een goed voorstellingsvermogen hebt.

Elektronen verplaatsen zich door draden en kabels die verschillende kleuren kunnen hebben. Van jou wordt verwacht dat je de basiskleuren kunt herkennen.

In het praktijklokaal installeer je op montageborden gedeelten van elektrische installaties. Je sluit elektromotoren aan, maar ook besturingsinstallaties. Aan elektronica wordt in de modulen de nodige aandacht besteed. Bij dit vakonderdeel maak je bijvoorbeeld een looplicht en een lichtorgel. Deze werkstukken mag je mee naar huis nemen. Je leert dus omgaan met materialen en het gebruik van gereedschap.

Tijdens de theorielessen maak je kennis met Volts, Ampères en Watts. In de modulen worden deze begrippen uitgelegd en leer je meetinstrumenten gebruiken; meten is weten, zegt het spreekwoord. Door het tekenen van schema’s en het aansluiten van schakelingen leer je deze meetinstrumenten op de juiste manier te gebruiken.

Beroepen in de volgende branches:

• Energietechniek
• Telecommunicatie
• Datacommunicatie
• Elektronica
• Informatica