In deze veelzijdige afdeling wordt in twee jaar een zeer goede basis gelegd voor het vinden van een baan binnen de installatietechniek. Werkgevers zitten om je te springen, dus met het vinden van die baan en het volgen van de vervolgopleidingen zit het wel snor!

Wat kun je op het Gilde in deze sector zoal leren?
Je doet kennis op over gereedschappen en materialen. Ook leer je iets over de samenstelling van gas-, water-, sanitair-, verwarmings- en koelinstallaties.

Natuurlijk wordt ook de dakbedekkingtechniek niet vergeten. De genoemde installaties en opstellingen zijn in ons moderne praktijklokaal allemaal aanwezig! Uiteraard speelt bij alle werkzaamheden die je moet verrichten de veiligheid een grote rol.

In het aangrenzende theorielokaal leer je onder andere het lezen en maken van bouwkundige en installatietechnische tekeningen. Vanzelfsprekend maak je daarbij ook gebruik van de computer.

Het gemoduleerd onderwijs zorgt ervoor dat je in je eigen tempo de leerstof kan verwerken. Natuurlijk moet je wel een bepaald aantal modulen met goed gevolg afsluiten voor je een diploma kunt halen.

Om al het geleerde ook echt in de praktijk te brengen, volg je in klas 3 en 4 een tweetal stages bij een installatiebedrijf in jouw omgeving.

Beroepen als:

Monteur:
• gas, water, warmte
• koude en luchtbehandeling
• service en onderhoud
Dakdekker, technisch tekenaar.
Sanitairmonteur